Hop Marijke in een dubbelhop (Cascade en Mosaic) Session IPA bier barstensvol met pompelmoes aroma's en smaken van citrus en tropisch fruit. De vier hopgiften leveren een ongelofelijk drinkbaar lager ABV-bier zonder in te boeten op de aantrekkingskracht van de gebruikte hop. Leun achterover, drink er een paar en geniet van uw sessie.

De Quadrum 12 was onze eerste en is nog steeds ons signatuurbier. Een stevige amberkleurige quadrupel van 11,3°. Wanneer hij jong is, heeft hij een goede portie hop en kruidigheid om van zich af te bijten. Wanneer hij de leeftijd van 2-3 jaar bereikt, vloeien alle smaken mooi in elkaar en wordt hij soepel en caramelachtig. Sommige ervaren Quadrum drinkers beweren dat een Quadrum op deze leeftijd zelfs naar de cognac neigt.

Hij werd op smaak gebracht met met verschillende kruiden, dennenhoning en fruitige hop aroma's.

Alcohol: 11,3% ABV
Kleur: Amber · 20 EBC
Hoppiness: çava nog · 46 IBU
Mouten/hoppen/kruiden: 5 · 2 · 3

Alcohol: 11,3% ABV
Verpakking: Steinie 33cl
EAN: 5425039280424

 

Met ongeveer 10% (of meer) alcohol kan je de Quadrupel tot de zwaarste speciaalbieren rekenen. Deze bieren bevatten tevens meer ingediënten dan een tripel, vandaar ook de naam. De smaak is complex en vol Alle quadrupels zijn van hoge gisting en met smaakevolutie en hergisting in de fles. Hierdoor blijft er in de fles in veel gevallen een gistresidu achter. Dit kan zonder problemen opgedronken worden
.

Toen we aan het recept van het Gavers Prinsenbier begonnen, waren we op zoek naar een recept voor een eenvoudig blond bier. Maar het is zoveel meer geworden. Dit eenvoudige recept is een echt genietbier geworden. Met toch een sprankeltje hop, maar vooral met veel fruitigheid. wij zijn er in elk geval wild van. En we zijn er bijna zeker van dat u dat ook zult zijn. Het bier vertoont veel overeenkomsten met Gavere: pretentieloos maar zeer aangenaam. 

Alcohol: 7% ABV
Kleur: Blond · 9 EBC
Hoppiness: nauwelijks merkbaar · 21 IBU
Mouten/hoppen/kruiden: 3 · 3 · 1
Serveren aan: 4,5-7 °C

Verpakking: Steinie 33cl
EAN: 5425039280950

 

Waarom de naam 'Gavers Prinsenbier'?

Keizer Karel verhief het Land van Gavere in de 16de eeuw tot prinsdom. Ergo de naam van dit blonde genietbier. Gavere is een gemeente in de provincie Oost-Vlaanderen, gelegen aan de oevers van de Schelde, tussen Gent en Oudenaarde. En natuurlijk ook onze 'home-town'.

 
 
 
 
Food pairing

Gerechten: Ideaal met frisse, maar lichte gekruide gerechten, zoals een slaatje met scampi, appel en cuury.
Kazen: nootachtige kazen, zoals gruyere
Desserts: taart met abrikozen of mandarijn, citroentaart

 

De Triple O7 is - zoals het hoort voor een Belgische tripel - een goedkleurig bier.

Zijn geur is zoet, muntachtig en heeft een vleugje tijm. Met zijn volle, ietwat zoete smaak weet hij menigeen te plezieren. Er zijn toetsen van gember, citroen, kardemom en bergamot merkbaar in de smaak. De nasmaak is verrassend kruidig.  

Alcohol: 7,9% ABV
Kleur: Amber · 14 EBC
Hoppiness: genoeg · 35 IBU
Mouten/hoppen/kruiden: 2 · 3 · 1

Verpakking: Steinie 33cl
EAN: 5425039280196

 

 

Wat is een Tripel?

Tripel is een goudgeel bier met hoog alcoholgehalte, variërend tussen 7 en 9,5 volumepercent alcohol., met een sterke moutsmaak en nogal zoet. Dit bier is vooral geliefd in Nederland en in België, waar het eerst gebrouwen werd in 1934 in Westmalle (de “moeder van alle tripels”). Het is een bovengistend bier wat betekent dat tijdens het gistingsproces de gist niet neerslaat, maar boven komt drijven. De gisting vindt plaats in drie stadia: de hoofdgisting, de verdere gisting en tenslotte de hergisting op fles. Vandaar vermoedelijk de benaming ‘tripel’.

Food pairing

Gerechten: gekruide cajun gerechten, krab koekjes, geroosterde kalkoen of fazant.
Kazen: vol romige kazen, zoals St. André of Explorateur
Desserts: desserts zonder chocolade, abrikozen-amaretto taart, baklava, linzer törte.

 

Met 'One Night in Eke' brouwden we ons eerste donkere bier. Om het een typische smaak te geven werkten we met esdoornsiroop en met kofiebonen in het recept. Het resultaat is een donker en vol bier, met fruitigheid en esdoorn in de neus en een espresso-achtige nasmaak. Ideaal voor een koude winteravond of om als basis te dienen voor uw stoofschotels. Dankzij de gebruikte moutmengeling heeft dit bier ook lichte toetsen van donkere chocolade.

Alcohol: 7,5% ABV

Kleur: Blond · 80 EBC
Hoppiness: nauwelijks merkbaar · 30 IBU
Mouten/hoppen/kruiden: 4 · 2 · 2
Serveren aan: 10-12 °C

Verpakking: Steinie 33cl
EAN: 5425039280981

 

Kleur

De kleur van een bier wordt uitgedrukt in EBC. EBC staat voor European Brewery Convention, een bijeenkomst van de Europese brouwers in 1948 in Parijs waar zij een bepaalde kleurenschaal overeenkwamen.

Hoe hoger de cijferwaarde, hoe donkerder de mout of het bier. De kleurwaarden voor bier variëren de kleuren van ca 5 tot 8 voor een pils, over 18 tot 30 voor een amberkleurig bier, 55 tot 95 voor een donker bier en zelfs 235 voor stout.

 

 

Food pairing

Gerechten: Geroosterde of gerookte gerechten, BBQ, worst
Kazen: kazen met koeienmelk 
Desserts: desserts met chocolade of kokosnoot