We zijn al sinds 2015 bezig met een 'Single Malt Whisky' project. Whisky liefhebbers zijnde, kriebelde het toch om eens eigen levenswater te maken. Als brandstof voor onze whisky kozen we natuurlijk voor onze Quadrum 12. Met zijn volle smaak en hoge alcoholgehalte ideaal om hiermee ons eigen whisky te creëren.

We hebben geen idee geven wat de smaak zal worden. Dat is voor ons, net zoals voor u, een verrassing. Voor ons eerste vat hebben we gekozen voor een bourbon vat, waarvan we vrij zeker zijn dat wij zelfs na een relatief korte periode van 3 jaar (wat de minimum tijd op vat is voor een whisky) een vrije zoete en ronde whisky zullen bekomen met de nodige vanilletoetsen.

De 'white spirit' voor de Quadrum Single Malt hebben we wel al geproefd. En die is zacht, boterachtig en vol van smaak.

De whisky zal uiteindelijk gebotteld worden in flessen van 500ml en een alcohol gehalte van 46° hebben. een beperkt volume wordt aan 'cask strength' (60-63°) gebottleld.  Een klein gedeelte zal ook langer op vat blijven liggen, namelijk voor 5 of 7 jaar. Het eerste vat werd op voorhand als een 'crowd funding' project gepromoot en is zo goed als uitverkocht. die eerste vat wordt september 2018 gebotteld.

Inmiddels hebben wij nog drie andere vaten - waaronder een portovat en een highland whisky vat - gevuld met de spirit van de Quadrum 12.  Die zullen het levenslicht zien in 2019, 2020 en 2021.