De Hoppiness gin dankt zijn ontstaan aan het Eva bier. Bekende biersommelier Sofie Vanrafelghem was op zoek naar een mooie afsluiter van haar Eva project. Het Eva project had als doel vrouwen kennis te laten maken met de diverciteit in smaken van het bier en ze bier te leren appreciëren. Er was nog een voorraad van zo'n 1.800l Eva bier beschikbaar. Een beetje geïnspireerd door het idee van onze Quadgin (onze eerste gin gemaakt van het Quadrum 12 bier), was het besluit snel genomen om er gin van te maken. Om dit mogelijk te maken hebben dan ook een zestal 'vrijwilligers' het Eva bier manueel uit de flesjes geholpen.

Het bier werd eerst op lage temperatuur gestookt om de fruitige smaak van het bier zoveel mogelijk te bewaren. Om aan deze Eva 'white spirit' de typische ginsmaak te geven werd er een basis gin kruidenmengeling toegevoegd.

Van bij het begin stond vast dat de link met het eva bier zo groot mogelijk moest zijn. Er werd dan ook al snel gedacht aan het verwerken van één van de hopsoorten van het bier in de gin. Na enkele smaaktesten bleek de Cascade hiervoor het meest geschikt. Deze hop hebben we dan ook (zij het met mate) verwerkt in de Eva gin.

We kozen ervoor om de gin in een witte kruik te bottelen. Het resiltaat is een frivole, fruitige gin met duidelijke citrustoetsen van 40,3°. Er zijn slechts 1.200 flessen Hoppiness gin beschikbaar, dus snel zijn is de boodschap.

Deze Hoppiness gin laat zich puur drinken, maar is ook perfect in combinatie met een niet te bittere tonic (1724 of Fentimans Tonic Water) en een schijfje limoen.

Alcohol: 40,3% ABV
Verpakking: Witte kruik 500ml
EAN: 5425039280998

U kan de gin rechtstreeks bij ons bestellen via deze pagina.