oeb_logo_finis
OEB_brewgear

Het verhaal van de OostEke brouwers is begonnen met een passie voor ons Belgische bier; de typische anekdote van een uit de hand gelopen hobby. Maar toen we enkele jaren geleden thuis zijn beginnen brouwen, hadden we nooit durven denken dat het zo’n vaart zou lopen… Sinds 2014 zijn we begonnen onze eigen recepten te ontwikkelen en maken we moderne maar artisanale bieren, gedreven door een Belgische traditie.

Door onze nauwe samenwerking met een leverancier van kleurenlabelprinters zijn wij in staat om onze bieren te voorzien van uw eigen label. En dit zelfs voor kleine hoeveelheden.

Sinds 2018 hebben we onze eigen ‚knuffel’ brouwerij. Een micro brouwinstallatie, een drieketel installatie met een capaciteit van 2hl per brouwsel en 8 gistingstanks. Dit geeft ons de gelegenheid om naar hartelust te kunnen spelen met verschillende smaken en recepten. En het maakt het ook mogelijk om te brouwen op kleine volumes voor bedrijven en verenigingen. Het is tevens de ideale setting voor een brouw workshop of een bierevent.

Omdat 2hl echter een zeer beperkte hoeveelheid is om onze bieren te kunnen commercialiseren, werken wij daarnaast ook samen met een paar lokale brouwerijen die de door ons ontwikkelde recepten brouwen in batchen van 20, 40 of 60hl. 

We zaten sindsdien niet stil. Ondertussen hebben we een aantal vaste bieren en een aantal seizoensgebonden bieren, met de nodige aandacht voor nieuwe trends in de bierwereld. Van onze bieren brengen we regelmatig ook beperkte, vatgerijpte versies op de markt. Gewoon omdat we ze gewoon zelf graag drinken en omdat het fun is om te doen.

Daarnaast hebben we ondertussen een eigen whisky en twee eigen gins gemaakt van de spirit van onze bieren. Kortom, een heel gamma producten om van te genieten met mate(n).