Het verhaal van de OostEke Brouwers begint enkele jaren geleden in Eke, waar een liefhebber van de zwaardere Belgische bieren (Alain Senechal) besloot om zelf eens een poging te ondernemen om bier te brouwen. Omdat alleen toch maar alleen is, werd algauw de hulp ingeroepen van een bevriende bierfanaat uit Oostakker (Gert Cammerman). Vandaar ook de naam OostEke Brouwers. Ondertussen is er een derde biergepassioneerde opgestaan en zet ook Lode Dehu zijn schouders onder het OostEke Brouwers verhaal.

Het is dus echt een uit de hand gelopen hobby te noemen. Met vier bieren in de markt (de "Quadrum",de "Triple O7", "Het 5e Seizoen" en het "Gavers Prinsenbier"), een zeer smaakvolle eigen gin (Quadgin) gemaakt van onze Quadrum 12, enkele versies van een eigen single malt whisky die onderweg zijn (het eerste vat bottelen we in de zomer van 2018), enkele "honest barrel aged" versies van onze bieren en nog enkele bieren voor klanten hebben we onze handen meer dan vol.

Ondertussen zijn wij uitgegroeid tot een echte micro brouwerij en kunnen wij nu (heel kleine) batchen brouwen in onze eigen brouwzaal in Gavere. Maar voor het brouwen van grotere hoeveelheden bier werken we nog altijd samen met artisanale lokale brouwers met een uitstekende reputatie.

Wat het belangrijkste is: onze producten zijn met liefde gemaakt, en dat proef je! Maar bedenk: 'Les gouts et les couleurs...'!