We hebben net onze site vernieuwd en zijn nog volop bezig onze artikelen toe te voegen. We proberen alles zo snel mogelijk terug online te krijgen. Ondertussen kan u ook nog op onze oude site, via deze link.

De Triple O7 is - zoals het hoort voor een Belgische tripel - een goedkleurig bier.

Zijn geur is zoet, muntachtig en heeft een vleugje tijm. Met zijn volle, ietwat zoete smaak weet hij menigeen te plezieren. Er zijn toetsen van gember, citroen, kardemom en bergamot merkbaar in de smaak. De nasmaak is verrassend kruidig.  

Alcohol: 7,9% ABV
Kleur: Amber · 14 EBC
Hoppiness: genoeg · 35 IBU
Mouten/hoppen/kruiden: 2 · 3 · 1

Verpakking: Steinie 33cl
EAN: 5425039280196

 

 

Wat is een Tripel?

Tripel is een goudgeel bier met hoog alcoholgehalte, variërend tussen 7 en 9,5 volumepercent alcohol., met een sterke moutsmaak en nogal zoet. Dit bier is vooral geliefd in Nederland en in België, waar het eerst gebrouwen werd in 1934 in Westmalle (de “moeder van alle tripels”). Het is een bovengistend bier wat betekent dat tijdens het gistingsproces de gist niet neerslaat, maar boven komt drijven. De gisting vindt plaats in drie stadia: de hoofdgisting, de verdere gisting en tenslotte de hergisting op fles. Vandaar vermoedelijk de benaming ‘tripel’.

Food pairing

Gerechten: gekruide cajun gerechten, krab koekjes, geroosterde kalkoen of fazant.
Kazen: vol romige kazen, zoals St. André of Explorateur
Desserts: desserts zonder chocolade, abrikozen-amaretto taart, baklava, linzer törte.